CTA-Home-page-New.png

Η ΣΟΛ Crowe χορηγός στην Ημερίδα «How to Cure Procurement Fraud» του Ινστιτούτου κατά της Απάτης (ACFE Greece Chapter)

H ΣΟΛ Crowe συμμετείχε ως Χορηγός στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «How to Cure Procurement Fraud» την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης – «ACFE Greece Chapter» σε συνέχεια του επιτυχημένου συνεδρίου της «Virtual Antifraud Tech-Fair». Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, συμμετείχαν περισσότεροι από 900 επαγγελματίες διάφορων ειδικοτήτων τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με τους λόγους εμφάνισης και στους τρόπους αποτροπής των φαινομένων απάτης στις δημόσιες και ιδιωτικές προμήθειες και συμβάσεις.

Η ΣΟΛ Crowe, υποστηρίζοντας έμπρακτα το Ελληνικό Ινστιτούτο  κατά της Απάτης, με στελέχη της Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές που συμμετέχουν και στη Διοίκησή του, υποστήριξε την διοργάνωση τιμώντας ως Χορηγός τις εργασίες της ημερίδας.

Η κα Ειρήνη Παπαδοπούλου, Audit Partner, Risk Management Director ΣΟΛ Crowe, Αντιπρόεδρος ACFE Greece, και η κα Ελένη Σκαλιώτου, Audit Partner ΣΟΛ Crowe, Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής ACFE Greece, έδωσαν το «παρών» συμμετέχοντας τόσο ως συντονίστριες του θεματικού πάνελ «Το Procurement με την ματιά του Ιδιωτικού Τομέα -Εφαρμογή Καλών Πρακτικών» αλλά και ως ομιλήτριες παρουσιάζοντας το θέμα «Ορκωτοί Ελεγκτές: Το εύρος του ελέγχου στο Procurement».

Στο πλαίσιο της ομιλίας τους, αναφέρθηκαν στα είδη των εργασιών που μπορεί να αναλάβουν οι Ορκωτοί Ελεγκτές μέσα από τα οποία  μπορούν να διερευνηθούν φαινόμενα απάτης στον τομέα των προμηθειών και συμβάσεων, τον σχεδιασμό κάθε ανάθεσης, το εύρος του δείγματός τους και τη διαχείριση των ευρημάτων τους, κατά περίπτωση.

 «Με χαρά συμμετείχαμε στο Συνέδριο του ACFE Greece, για να τονίσουμε τον ρόλο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην ανάδειξη φαινομένων απάτης στο procurement και την περαιτέρω διαχείρισή τους, τόσο μέσα από τον υποχρεωτικό έλεγχο όσο και στα πλαίσια ανάληψης λοιπών ελεγκτικών εργασιών. Παράλληλα, με την  ιδιότητά μας ως πιστοποιημένοι ελεγκτές κατά της Απάτης (CFEs), και μέλη του ACFE Greece, είμαστε πεπεισμένες ότι η εξειδικευμένη γνώση σε ζητήματα απάτης, ενισχύει τον  ρόλο κάθε επαγγελματία ελεγκτή. Η ΣΟΛ Crowe αναγνωρίζει τη συμβολή του Ινστιτούτου κατά της Απάτης στην ενίσχυση αυτού του ρόλου και στηρίζει το έργο του τόσο με την  ένταξη πιστοποιημένων στελεχών (CFEs) στο δυναμικό της, όσο και με  την ενεργή συμμετοχή της στις δράσεις του», σχολίασαν από κοινού οι κκ. Ειρήνη Παπαδοπούλου και Ελένη Σκαλιώτου.

 

Στόχος της ημερίδας ήταν να διερευνηθούν και να εξεταστούν οι τρωτότητες που ανέδειξε η πανδημία στα συστήματα προμηθειών και συμβάσεων, υποχρεώνοντας έτσι τη διακυβέρνηση των οργανισμών να εντατικοποιήσει περαιτέρω την παρακολούθηση και να ενδυναμώσει τις διαδικασίες στο δίκτυο προμηθειών της με την προσθήκη εξειδικευμένων στελεχών στο δυναμικό των οργανισμών αλλά και τη χρήση της τεχνολογίας, που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Η  ΣΟΛ Crowe μέσα από μία ευρεία γκάμα ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών (υποχρεωτικοί έλεγχοι, διαχειριστικοί έλεγχοι, εκθέσεις προσυμφωνημένων διαδικασιών, due diligence, δικαστικές πραγματογνωμοσύνες, παροχή τεχνικής υποστήριξης, κ.λπ.) και με τους  έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες που διαθέτει, είναι σε θέση να  διασφαλίσει την ορθή λειτουργία σε κάθε οργανωτικό και λειτουργικό κομμάτι των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, πόσο μάλλον στον τομέα των προμηθειών-συμβάσεων, τόσο στον τομέα της πρόληψης των αδυναμιών που οφείλονται σε σφάλμα ή απάτη όσο και στην ανάδειξη περιστατικών και την υπόδειξη βέλτιστων πρακτικών για την καταπολέμησή τους.

Comments are closed.