Η ΣΟΛ Crowe στηρίζει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε μία πιο πράσινη, ψηφιακή & ανθεκτική εποχή

Γράφει ο Παναγιώτης Αλαμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΟΛ Crowe

Μετά από μια παρατεταμένη δυσμενή συγκυρία για την επιχειρηματικότητα, η ελληνική οικονομία θέτει τις βάσεις για την οριστική μετάβασή της σε μια περίοδο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και θωράκισής της απέναντι στις ενδεχόμενες πιέσεις του απρόβλεπτου διεθνούς περιβάλλοντος.

Οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν μία σημαντική ευκαιρία να εναρμονιστούν με τις τάσεις που προστάζει το παγκόσμιο περιβάλλον και να βελτιώσουν της ανταγωνιστικότητά τους, με βασικό όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης. Αξιοποιώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0), η εγχώρια επιχειρηματικότητα και ειδικά ο χώρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μπορεί να επιτύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη μετάβαση, την καινοτομία μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης, την δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και την εξωστρέφεια.  Ζητούμενο σήμερα για τις επιχειρήσεις αποτελεί, σε μεγάλο βαθμό, η αποδοτική αξιοποίηση των εργαλείων χρηματοδότησης που προσφέρονται, για τον σταδιακό μετασχηματισμό τους και τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης και διεύρυνσης της δραστηριότητάς τους.

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της δράσης του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως η μακροπρόθεσμη διάρκεια του δανεισμού σε συνδυασμό με τα χαμηλά και σταθερά επιτόκια, η ευρύτητα των επιλέξιμων δαπανών και συνεπώς η χρηματοδότηση  πολλών δραστηριοτήτων, καθώς και το μεγάλο ύψος των επενδυτικών πόρων, καθιστούν το Ταμείο το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο των επιχειρήσεων στην μετάβαση στην επόμενη ημέρα και στην δημιουργία ισχυρών βάσεων ανάπτυξης.

Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, η ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών και θεσμικών εργαλείων του, θα τους δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσουν νέα επενδυτικά σχέδια καθώς και να ενισχύσουν την καινοτομία και την εξωστρέφειά τους.

Για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, η πρόκληση της επιλεξιμότητας στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, περνάει από την αξιοποίηση των στρατηγικών  επιλογών τους και τον άμεσο μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό τους που θα τους δώσει πρόσβαση σε δυνατότητες χρηματοδότησης και νέων επενδύσεων.

Επιπρόσθετα, το Ταμείο Ανάκαμψης συνολικά, θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον καθώς και άμεσες θετικές συνέπειες για την Ελληνική οικονομία με έμμεσα οφέλη για τις επιχειρήσεις, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του ύψους του πραγματικού ΑΕΠ, η αύξηση της παραγωγικότητας κυρίως μέσω της αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και οι μεταρρυθμίσεις που θα συνεισφέρουν και αυτές στην άνοδο του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.

Ο ρόλος των ελεγκτικών και συμβουλευτικών εταιρειών θεωρείται καθοριστικός για την επιτυχία του σχεδίου αυτού. Στην ΣΟΛ Crowe έχουμε αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας, με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας χρηματοδότησης και ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων. Από την αξιολόγηση μέχρι και την υλοποίηση τους. Εμείς και οι συνεργάτες μας, με την ολοκληρωμένη αντίληψη και πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση έργων συναφών με όλο το εύρος  των απαιτήσεων χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στηρίζουμε τις επιχειρηματικές δράσεις που συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, στη μετάβαση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης σε μια πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο ανθεκτική εποχή.

Η ΣΟΛ Crowe, συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παροχής Ελεγκτικών και Συμβουλευτικών  υπηρεσιών στην Ελλάδα. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εθνικές εταιρείες Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της Ευρώπης, όπως και μια  από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων στη χώρα.

Tags: No tags

Comments are closed.